Napelem előnyei

2014- óta OPERA SOLAR

Tíz évesek lettünk! Köszönjük

Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Napelem előnyei

Napelem rendszereknek számos előnye van:

 • Átalakításra felhasznált energia (Nap fényenergiája) ingyenes
 • Napenergia korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre, kimeríthetetlen energiaforrás
 • Napelemnek nincsenek mozgó, forgó alkatrészek, melyek elkophatnak, meghibásodhatnak
 • Moduláris rendszernek köszönhetően gyorsan telepíthető, szinte bárhová
 • Egyszeri befektetést igényel, karbantartási költsége minimális
 • Szerelhető az épület építésekor vagy akár kész épületre is utólag
 • Nem terheli a környezetet (zaj-, és káros anyag kibocsátásmentes)
 • Pozitív ökológiai lábnyoma lehet
 • Villamos fogyasztók energiatudatos cseréjével csökkenthető az elektromos áram felhasználás, amivel a szolgáltató fele történő visszatáplálás nő, tehát további bevételek érhetők el (napelem, mint befektetés)
 • Akár generációkon keresztül tart az élettartama
 • Passzív jövedelemhez juthat Ön vagy családja
 • A mostoha és szélsőséges időjárást jól tűrik. A magas hőfoknak és a jégesőnek is jól ellenáll. Példa erre a világűrben elhelyezett eszközöknél használt napelemes áramellátás
 • Javítja a villamos hálózatok hatékonyságát: a napelemes rendszerek központi, vagy decentralizált módon is felépíthetők. Kis napelemes rendszerek a hálózatokon javíthatják a hálózat stabilitását. Ahol nincs villamos hálózat, vagy drága a kiépítése, ott a napelemes rendszer akkumulátorokkal is kiépíthető.
 • Zöldebbé teszi környezetünket: az EU 27 tagállamának 22 000 km2 össz-alapterületű épületeinek 40%-a alkalmas napelem telepítésére, azaz csak az épületeken 1500 GWp napelem telepíthető Európában. Ez évente 1400 TWh áramfogyasztást tudna fedezni, ami az európai összes áramfogyasztás 40%-a lehet 2020-ra. A napelemek a városokban, a tetőkön nem zavaró, zajmentes, tiszta energiaforrást nyújthatnak, nagyon minimális karbantartással.
 • Nem limitált: nincsenek ismert tényezők a napelemek tömeges elterjedésének. Az alapanyagok bőségesen rendelkezésre állnak, az ipari termelésük évente óriási mértékben növekszik. Azokban az országokban, ahol kiemelten támogatják, több ezer munkahely jött létre a napelemek kapcsán.
 • Növeli az ingatlan értékét egy esetleges értékesítés során

Magyarországon évi 2000 órás napsütést kihasználva indokolt a használatuk. (Németországban hatalmas számban alkalmaznak napelemeket, pedig a napsütéses órák száma kedvezőtlenebbek, mint nálunk.)
A szórt fényt (borús idő) is jól hasznosítják
Háztetőn elhelyezhető, így nem igényel más hasznos területet. A nyári időszakban gátolja a tetőtér felmelegedését is, mert a napelem felfogja a napsugarakat és ezáltal az alatta lévő cserepet pedig árnyékolja
– Kiszámítható áramtermelést biztosít
– Jó ár-arány érték
– Pályázati támogatás lehetséges
– Lakástakarékpénztárra vagy vállalati hitelre is megvásárolható

 

Nagy általánosságban megállapíthatjuk, hogy a közvélemény tévedésben van a napenergia felhasználásának költségeivel kapcsolatban. Az elemzések általában magasabb árat mutatnak a reálisnál, mivel nem veszik figyelembe a legújabb technológiai fejlesztéseket és a napelemes rendszerek árcsökkenését.

Napelem rendszer előnyei napjainkban:

 

2013 végére a világszerte telepített napelem erőművek elérték a 160 000 GWh éves termelést (összehasonlításként a paksi atomerőmű termelése 2013-ban 15 370 GWh). Európában Németország és Olaszország járt az élen. Magyarország éves napsütéses óráinak száma dél-keleten a legmagasabb, 2300 óra feletti, míg a legkevésbé az Alpokalja és az ország északi régiója, akár 1900 óránál is kevesebb évi napsütéssel. Mint korábban említettük, a napelem teljesítményét kWp-ben mérjük, mely alapvetően a napsütéses órák számától függ. Így hazánkban egy 1 kWp-es napelem rendszer átlagosan elfogadott számként kb. 1200 kWh villamos teljesítmény leadására képes. Napelem rendszer előnyei: Fontos, hogy válasszon minőségi gyártót, és olyan tervezőt, kivitelezőt, aki valóban ért a napelem rendszerekhez, és azok előnyeit ki tudja használni.

Keresse az Opera Solar naphozam szakértőit, ha napelem rendszer telepítését fontolgatja!

Napelemmel ökotudatosan!

 

A napelemes rendszerek ma már egyre több közintézmény, ipari létesítmény energia ellátását biztosítják, de sokasodnak a napelemmel működő háztartások is. A napelem előnyei vitathatatlanok, így ezek a rendszerek napjainkban már nem rizikós megtérüléssel járó újdonságok, hanem olyan energiatakarékos és környezetkímélő eszközök, amelyeknek ott a helyük minden háztetőn.operasolar.hu.16mar

A napelem ma már egyértelműen a jövő energiatermelő berendezését jelenti, ezek a rendszerek a modern, ökotudatos életmód nélkülözhetetlen eszközei. A napfényt hasznosítják, ami nem igényel kitermelést, nem kötődik külön szolgáltatóhoz és felhasználása sem rombolja a környezetet. A napelemes rendszer használata nem jár káros anyagok kibocsátásával, energiatakarékos fogyasztást valósít meg és az ökolábnyom zsugorításában is jelentős szerepe van.

Amennyiben Ön is szeretne tenni azért, hogy ökotudatosabban élje az életét, fektessen be egy napelemes rendszerbe és változtasson a fogyasztási szokásain a mi segítségünkkel!

Napelem/akku ajánlatot kérek!

Részletesebb és pontosabb árajánlathoz látogasson el az árajánlatkérő oldalunkra! Itt!

 

Napelem rendszerek (db)

Teljesítmény (kWp)

Megtermelt energia (kWh/év)

Megspórolt széndioxid (kg)

Kinek való a napelem? Napelem megoldások...

Napelem pályázat

Milyen lehetőségeink vannak, amennyiben nem saját forrásból szeretnénk napelemes rendszert létesíteni? Tisztába tesszük a fogalmakat, mi a különbség a napelem pályázat és a napelem állami támogatás között?

Számunkra a napelem rendszer telepítés nem csupán a napelem felszerelését jelenti. Több éves tapasztalatunk van a napelem pályázatok ügyintézésében legyen szó magánszemélyről, társasházakról, vagy éppen vállalkozásról. Az ügyintézés segítségünkkel így sokkal gyorsabban lezajlik, ami igen fontos tényező mert általában a napelem telepítés projekteknél az időtartam nagy részét az adminisztrációs ügyintézés teszi ki.

Napelem otthonra

Egyre több eszközünk működik elektromos árammal. Napelemes rendszereink környezetbarát, biztonságos, távfelügyeletünknek köszönhetően kényelmes, ugyanakkor gazdaságos megoldást jelentenek a villamos energia megtermelésére. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadás lehet a háztartás, vagy társasház számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, mellyel megspórolható a villanyszámla.

A napelemes rendszerek kiépítésére a háztartások államilag támogatott pályázati hitelt vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod lakásod, házad villanyszámláját!

Napelem cégeknek

A napelem cégeknek, vállalkozásoknak jóval több mint egy megtakarítás. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadást jelent a vállalkozás számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, melynek eredményeként egy környezettudatos, megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert kapunk, mellyel előállítható a vállalkozás energiaszükséglete, méghozzá villanyszámla nélkül!

A napelemes rendszerek kiépítésére a vállalkozások több féle támogatást vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod vállalkozásod villanyszámláját!

Akkus rendszer

Az akkumultáros rendszerek előnyei a mostani megváltozott energia helyzetben kezdenek igen komolyan megjelnni. Az energiatárolás, bár nem újkeletű, de háztartásokban, cégeknek még nem elterjedt technológia. Ennek fő oka, hogy az akkumulátoros rendszer mind élettartalma, mind pedig költségei eddig igen magasak voltak, így nem volt érdemes ezekben gondolkodni.

Intelligens tárolás, visszanyerés

Az intelligens hibrid inverter, amely képes egyfelől lekezelni a napelem panelből érkező áram konvertálását mind közvetlenül a fogyasztóknak, mind pedig képes az akkumulátorok töltését is elvegzni. A rendszer nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ennek a mértékét, időszakosságát és eloszlását akár egy egyszerű telefonos applikációs keresztül is lehetőségünk van vezérlni, akár távol otthontól is. 

 

 

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter