Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Napelem otthonra

Váltsd ki a villanyszámlád!

Napelem cégeknek

A megtérülő befektetés

Napelem hitel

Napelem hitel kalkulátor

Napelem hitel

A Magyar Fejlesztési Bank napelem hitel programjára pályázhatnak magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek egyaránt. A nulla százalékos napelem hitel program az új napelemes rendszereknek a megvásárlását segíti. A hitel felvételével tulajdonképpen a havi áramszámla helyett, a havi törlesztőrészletet fizetünk. A hitel lejárta után pedig sem további törlesztőrészletünk, sem pedig kifizetendő áramszámlánk nem lesz. A napelem hitel nem csupán napelemes rendszer telepítésére vehető igénybe, hanem bizonyos meghatározott körön belül bármire, ami az energiafelhasználás hatékonyságát javítja. (fűtési rendszerek korszerűsítése, szigetelés korszerűsítése, nyílászárók cseréjére, illetve további megújuló energiaforrások telepítésére, stb.)

Miért érdemes felvenni a napelem hitelt, milyen megtérülési időre számíthatunk?

Aki ma háztartási napelemes rendszert telepít a házába az ingyen használhatja energiatárolóként a meglévő hálózatot. Ez a háztartás a megtermelt energia mennyiséget nyáron visszatáplálja a hálózatba, télen pedig a hálózatból fogyasztja el, így maga a villamosenergia-hálózat szolgál egyfajta tárolóként. Így éven belül bármikor megtermelhetjük a villamos energiát, és bármikor felhasználhatjuk (Éves szaladó elszámolás)
Magyarországon – a villamosenergia jelenlegi árait figyelembe véve a lakossági napelemes beruházás megtérülési ideje átlagosan kb. 7 év. Egy átlagos magyar családnak a napelemes rendszer beruházási költsége kb. hatszáz- és nyolcszázezer forint közé tehető, kb. hat-tíz darab napelem segítségével már meg tudják valósítani a napelem beruházást. Társasházak esetében azonban általában kisebb a tetőfelület, emiatt nem tudják az egész ház teljes fogyasztását kiváltani.

Mire lehet felhasználni a napelem hitelt és kik vehetik fel?

A lakóépületek energiahatékonyságának, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazásának növelése a lakossági szektorban. Kik vehetik fel:
1. Magánszemélyek (Magánszemélyek ötszázezer és tízmillió forint között vehetik igénybe ezt a hitelt, futamidő 20 év)
2. Társasházak és lakásszövetkezetek (Társasházak és lakásszövetkezetek esetében lakásonként kétszázötvenezer és hétmillió forint között változik a felvehető hitelösszeg, futamidő 20év)

 

Magánszemélyek részére Pest megyében:

https://www.mfb.hu/maganszemelyek/vekop-521-17-lakoepuletek-energiahatekonysaganak-es-megujulo-energia-felhasznalasanak-noveleset-celzo-hitel—modositott-feltetelekkel-ismet-elerheto-t201-p201

Meddig lehet beadni a hiteligénylést?

2022 december 31-ig, de ez a hitel is egy keretösszeg erejéig érhető. Egyes térségekben a keret mostanra sajnos kimerült.

Mennyi a napelem hitel kamatának mértéke, kell-e önerőt biztosítani, szükséges -e fedezet?

A kamat mértéke évi fix 0%. A napelem hitel önerő mértéke elszámolható költségek minimum 10%-a. Magánszemélyek esetén 5 millió Ft hitelösszegig nincs szükség fedezetre, afelett viszont magánszemély esetén az ingatlanfedezet mértéke a hitelösszeg 50%-a.

További költségek, melyek a hitelfelvevőt terhelik:
• értékbecslői díj
• közjegyzői díj
• energetikai tanúsítvány díja
• földhivatali eljárási díj

Kizárható –e valaki a napelem hitelből?

Az alábbi indokokkal zárható ki a természetes személy a pályázók sorából:
• KHR adatbázis szerinti hitelmulasztás
• Adó, vagy köztartozás
• 60 napon túli közüzemi díj tartozás
• Hamis adatok szolgáltatása
• Állékonysági probléma

Napelem ajánlatot kérek!

Részletesebb és pontosabb árajánlathoz látogasson el az árajánlatkérő oldalunkra! Itt!

 

Napelem rendszerek (db)

Teljesítmény (kWp)

Megtermelt energia (kWh/év)

Megspórolt széndioxid (kg)

Kinek való a napelem? Napelem megoldások...

Napelem pályázat

Milyen lehetőségeink vannak, amennyiben nem saját forrásból szeretnénk napelemes rendszert létesíteni? Tisztába tesszük a fogalmakat, mi a különbség a napelem pályázat és a napelem állami támogatás között?

Számunkra a napelem rendszer telepítés nem csupán a napelem felszerelését jelenti. Több éves tapasztalatunk van a napelem pályázatok ügyintézésében legyen szó magánszemélyről, társasházakról, vagy éppen vállalkozásról. Az ügyintézés segítségünkkel így sokkal gyorsabban lezajlik, ami igen fontos tényező mert általában a napelem telepítés projekteknél az időtartam nagy részét az adminisztrációs ügyintézés teszi ki.

Napelem otthonra

Egyre több eszközünk működik elektromos árammal. Napelemes rendszereink környezetbarát, biztonságos, távfelügyeletünknek köszönhetően kényelmes, ugyanakkor gazdaságos megoldást jelentenek a villamos energia megtermelésére. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadás lehet a háztartás, vagy társasház számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, mellyel megspórolható a villanyszámla.

A napelemes rendszerek kiépítésére a háztartások államilag támogatott pályázati hitelt vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod lakásod, házad villanyszámláját!

Napelem cégeknek

A napelem cégeknek, vállalkozásoknak jóval több mint egy megtakarítás. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadást jelent a vállalkozás számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, melynek eredményeként egy környezettudatos, megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert kapunk, mellyel előállítható a vállalkozás energiaszükséglete, méghozzá villanyszámla nélkül!

A napelemes rendszerek kiépítésére a vállalkozások több féle támogatást vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod vállalkozásod villanyszámláját!

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás
Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter