Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Napelem telepítés lépésről lépésre

Cikkünkben bemutatjuk a napelem telepítés folyamatát, lépésről lépésre, kiemeljük mire kell figyelni és milyen buktatók lehetnek.

 

A napelem telepítés 5 lépésben

 

Napelem telepítés lépései: 1. Helyszíni felmérés, tervezés ajánlat készítése

 

Ajánlatadás során nem csupán az a fontos, hogy mennyi a jelenlegi villanyszámla, mennyi a fogyasztás és mik a felhasználói szokások. Minden esetben ellenőrizzük a helyszínt: Alaposan szemügyre vesszük az ingatlan tetejét, tájolását. Legfontosabb tényezők a tervezés során a következők: tető tájolása, tető típusa, tető dőlésszöge és a tető anyaga, fedélszerkezete és statikai terhelhetősége. Személyesen ellenőrizzük a tető állapotát, esetleges rejtett hibákat, mivel a nem megfelelő tetőre telepített elemek életveszélyesek is lehetnek. Előfordulhat, hogy más-más technológiákat kell alkalmazni a tető és a tájolás ezen jellemzői alapján. Mindezek alapján írásos ajánlatot adunk. Elfogadott ajánlat esetén szerződéskötés történik, és elindul a folyamat. A napelem rendszerhez szükséges elemeket esetenként ez után rendelni kell, a beszállítás maximum 30 napot vesz igénybe.

 

Napelem telepítés lépései: 2. Tartószerkezet felszerelése

 

A tető tartószerkezetére erősítjük fel a az acélkampókat, illetve tartósíneket. A munka végeztével cseréptető esetén ezek az elemek alig kivehetően látszanak ki. A napelemeket alumínium tartókeret és tartósínek tartják meg. A tartósíneket különleges rozsdamentes csavarokkal erősítjük fel.

 

Napelem telepítés lépései: 3. Felkerülnek a tetőre a napelem táblák és az inverter

 

A napelem panelek hátára csatlakozódobozt szerelünk fel, ami a napelemek összeköttetéséért felel a tetőn. A napelem által termelt egyenáramot pedig a napelemes rendszer fontos része, az inverter alakítja át váltóárammá.

 

Napelem telepítés lépései: 4. A napelemes rendszer rendszerbe kötése, védelem kialakítása, próbaüzem

 

Az elkészült napelemes rendszert (napelemeket és az invertert) becsatlakoztatjuk az ingatlan energiafelhasználási rendszerébe, különböző kábelek és csatlakozók segítségével. Az egyik ilyen kábel a tető és a biztosító berendezés között kihúzott úgynevezett szolár kábel, melynek funkciója a váltóáram és az egyenáram védelme.
Ezzel napelem rendszerünk elkészült. Élesben nem, hanem próbaüzem során próbáljuk ki azt, hogy a rendszer megfelelően működik-e és ilyen formában átadható-e. Amennyiben itt bármilyen probléma felmerül, újra ellenőrizzük az egész folyamatot, a hibát elhárítjuk. Maga a napelemes rendszer felszerelése (2-5 lépés) általában nem több 2 napnál.

 

Napelem telepítés lépései: 5. Villanyóra csere

 

Utolsó lépésként a helyileg illetékes áramszolgáltató lecseréli a villanyóránkat. Ez díjmentes szolgáltatás. Sajnos a hivatali ügyintézés időtartama akár három hónap is lehet.

Napelem telepítés – mindig, mindenhol lehetséges?

Ha teheted, mindenképpen dolgozz megbízható szakemberekkel és jó referenciákkal rendelkező kivitelező céget válassz. Bizonyosodj meg afelől is, hogy a vonatkozó szabványokat betartod, illetve az általad alkalmazott szakemberek is betartják. Fontos tudni azonban, hogy bár legtöbb családi ház alkalmas a napelem telepítésére, sajnos a lapos tetejű házak vízszintes tetőszerkezete miatt a napelem telepítés többe kerülhet, mert jóval nehezebb megoldani a rendszer biztonságos rögzítését. Nem lapos tetejű házak esetében is találunk sajnos kivételeket, melynek leggyakoribb oka az árnyékoltság (nem megfelelő tájolás), a tető nem megfelelő dőlésszöge, illetve mérete, statikai állapota, terhelhetősége.

 

Mik a leggyakoribb problémák és hibák a napelem telepítése kapcsán?

  • Nem megfelelő méretezés
  • Beárnyékolások, helytelen vagy ferde elhelyezés.
  • Szakszerűtlen csatlakozás a hálózathoz, nem megfelelő áram védelem
  • Nem szabvány villanyszerelési anyagok használata (csatlakozódobozok típusaira vonatkozó előírások betartása)
  • Tájékoztatás hiánya
  • Kisállat / madarak kárt okozhatnak a vezetékekben
    Kettős szigetelés megléte fontos
  • Napelem csatlakozódobozon figyelmeztető feliratoknak meg kell lenniük illetve a csatlakozódobozok típusaira vonatkozó előírások betartása.

 

Hogyan kerüld el egyszerűen a napelem telepítésből adódó hibákat?

– Válassz mindig egyedi megoldást: Naphozam szakértőink egyedi megoldásokkal szolgálnak, akár spórolni szeretnél villanyszámlán, akár befektetésben gondolkodsz A napelem telepítés folyamatát végig kísérjük elejétől a végéig, vagyis a tervezéstől a kivitelezésig.
– Kérj garanciát: A mi munkánk ott kezdődik igazán, ahol mások abbahagyják, mert mi nem engedjek el megrendelőnk kezét, napelem rendszer telepítése után, hanem egyedülálló OSPA garanciánkkal folyamatosan felülvizsgáljuk az optimális hozamot, és ha szükséges, akkor módosítunk a beállításokon. Célunk, hogy ne csupán egy napelem rendszert telepítsünk, hanem azt folyamatosan megfigyeljük és karban is tartsuk. Hiszünk a megújuló energiaforrások létjogosultságában és környezetünk védelmében, ezért mi nem csak beszélünk a megtérülésről, hanem garanciát is vállalunk arra. Fontos számunkra, hogy elégedett ügyfeleinkkel bizalmi kapcsolatot alakítsunk ki, és a legtöbbet hozzuk ki a napelemből élettartama alatt.
– Csak profikkal dolgozz és nézd meg a referenciáikat: Az Opera Solar Kft-t az európai naperőmű piac egyik legrégebbi napelem rendszereket fejlesztő, építő és üzemeltető, napelem telepítéssel foglalkozó német tulajdonú vállalkozása, a Bauer Solarenergie GmBH magyarországi képviselete. Munkatársainkat úgy válogattuk össze, hogy minden egyes alkalmazottunknak legalább 10 éves tapasztalata legyen építőipari, villamosipari kivitelezés és tervezés területén, ezáltal biztosítva, hogy ügyfeleink számára a legoptimálisabban működő napelem rendszert telepítjük. A Bauer Solarenergie GmbH-val való közös együttműködésünk révén olyan szilárd szakmai hátteret biztosítunk a hazai naperőmű tervezéshez és kivitelezéshez, melyet kevés magyar vállalkozás képes felmutatni. Mindenekelőtt az első osztályú minőségi szempontokat tartjuk szem előtt, és valósítjuk meg fejlesztéseinkben, kivitelezéseinkben, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Ezáltal voltunk képesek nem csupán alkalmazkodni a piaci változásokhoz, hanem fejlődni is ezekhez képest.

Napelem/akku ajánlatot kérek!

Részletesebb és pontosabb árajánlathoz látogasson el az árajánlatkérő oldalunkra! Itt!

 

Napelem rendszerek (db)

Teljesítmény (kWp)

Megtermelt energia (kWh/év)

Megspórolt széndioxid (kg)

Kinek való a napelem? Napelem megoldások...

Napelem pályázat

Milyen lehetőségeink vannak, amennyiben nem saját forrásból szeretnénk napelemes rendszert létesíteni? Tisztába tesszük a fogalmakat, mi a különbség a napelem pályázat és a napelem állami támogatás között?

Számunkra a napelem rendszer telepítés nem csupán a napelem felszerelését jelenti. Több éves tapasztalatunk van a napelem pályázatok ügyintézésében legyen szó magánszemélyről, társasházakról, vagy éppen vállalkozásról. Az ügyintézés segítségünkkel így sokkal gyorsabban lezajlik, ami igen fontos tényező mert általában a napelem telepítés projekteknél az időtartam nagy részét az adminisztrációs ügyintézés teszi ki.

Napelem otthonra

Egyre több eszközünk működik elektromos árammal. Napelemes rendszereink környezetbarát, biztonságos, távfelügyeletünknek köszönhetően kényelmes, ugyanakkor gazdaságos megoldást jelentenek a villamos energia megtermelésére. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadás lehet a háztartás, vagy társasház számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, mellyel megspórolható a villanyszámla.

A napelemes rendszerek kiépítésére a háztartások államilag támogatott pályázati hitelt vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod lakásod, házad villanyszámláját!

Napelem cégeknek

A napelem cégeknek, vállalkozásoknak jóval több mint egy megtakarítás. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadást jelent a vállalkozás számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, melynek eredményeként egy környezettudatos, megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert kapunk, mellyel előállítható a vállalkozás energiaszükséglete, méghozzá villanyszámla nélkül!

A napelemes rendszerek kiépítésére a vállalkozások több féle támogatást vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod vállalkozásod villanyszámláját!

Akkus rendszer

Az akkumultáros rendszerek előnyei a mostani megváltozott energia helyzetben kezdenek igen komolyan megjelnni. Az energiatárolás, bár nem újkeletű, de háztartásokban, cégeknek még nem elterjedt technológia. Ennek fő oka, hogy az akkumulátoros rendszer mind élettartalma, mind pedig költségei eddig igen magasak voltak, így nem volt érdemes ezekben gondolkodni.

Intelligens tárolás, visszanyerés

Az intelligens hibrid inverter, amely képes egyfelől lekezelni a napelem panelből érkező áram konvertálását mind közvetlenül a fogyasztóknak, mind pedig képes az akkumulátorok töltését is elvegzni. A rendszer nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ennek a mértékét, időszakosságát és eloszlását akár egy egyszerű telefonos applikációs keresztül is lehetőségünk van vezérlni, akár távol otthontól is. 

 

 

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter
ABB Inverter