Napelem rendszer tervezés – napelem mérések

Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Napelem rendszer tervezés, mérések

Egy magára valamit is adó, napelem rendszer tervezésével foglalkozó cég számára nem kérdés, hogy ügyfelei számára első osztályú szolgáltatást nyújtson. Egy relatív magas bekerülési költségű napelem rendszer finanszírozásával a befektető jogosan várja el az átfogó tájékoztatást. Az alábbi kérdések merülhetnek fel: Mikor térül meg a befektetésem? Számolhatok-e a napelem éves vagy esetleg havi termelésével? Stb.

Napelem rendszer tervezés – napelem mérések: Solmetric Suneye

Csak két kérdés, ami megválaszolásához pontos számítások és több évre visszamenő adatbankok ismerete szükséges. Szerencsére a napelem piac igényeire reagálva sorra jelennek meg rendszer-optimalizáló, klimatológiai adatokkal is rendelkező mérőműszerek. Ilyen, a napelem rendszer tervezését segítő szabadalmazott eszköz a Solmetric Co. által forgalomba hozott „Suneye” beárnyékolást vizsgáló műszer is. A világ első számú telepítési helyszínt elemző műszere hasznos segítség a várható hozam számításánál. Segítségével megtudhatjuk a napelem mezőre érkező napfény energiáját számolva az adott helyszínt zavaró árnyékolási mintákkal.

Solmetric Suneye lehetővé teszi a legjobb napelem rendszer tervei elkészítését, a leggyorsabb megtérülést. Segít versenyképes ajánlatot tenni, időt és pénzt spórol valamint bizalmat épít az ügyfelekben a hozam garanciák teljesülésére. A műszer egy előre kalibrált halszem optikával 160°feletti pásztázást produkál. A beépített manuális iránytű segítségével állíthatjuk a műszert a napelem számára is kedvező déli irányba. Innen készíti a Nap éves pályamodelljét, ami után áttekinthető a napelem mezőre árnyékot vető objektumok. A horizontális billenésérzékelővel, és beépített GPS- el azonnali méréseket készít a napelem mező telepítési helyszínéről. Gömb karakterisztikában kirajzolja a napelem hozamát befolyásoló tárgyak árnyékának éves változását órára pontosan.

A mért adatokat azonnal kiértékeli és néhány gombnyomás után már grafikonban is nyomon követhetjük a napelem várható teljesítményét, a névleges teljesítményhez képest %-ban kifejezve. Az azimuth szög és a Nap magasság változásának diagrammával válik teljessé a kép a napelem várható hozamáról.

Az Opera Solar Kft. a német napelem gyártó és forgalmazó Bauer Solarenergie Gmbh. -val karöltve több mint 5000 telepítés tapasztalatára építkezik. Hiszünk abban, hogy ügyfeleink elégedettsége a napelem rendszer körültekintő tervezésén múlik. Solmetric Suneye egy többfunkciós mérőműszer ami remek kiegészítője minden tervezési folyamatnak.

A sok változó jelenléte mellett nem könnyű feladat biztosítani ügyfeleinket befektetésük gyors megtérüléséről. De elkötelezettek vagyunk a pontos napelem mérések mellett, amiben a Solmetric Suneye egy megbízható társ.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter
ABB Inverter