Mire figyeljünk napelem vásárlásakor?

Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Mire figyeljünk napelem vásárlásakor?

Sajnos manapság már sokan azt hiszik, hogy a napelem rossz befektetés. Ez csak amiatt lehet, mert sok rosszul, illetve nem optimálisan telepített napelem van már hazánkban. Ha odafigyelünk, és szakértőkre bízzuk a napelem rendszer telepítését, akkor már a felmérésnél kiderül, hogy mennyit fog nekünk termelni, így mennyi idő alatt fog megtérülni a beruházásunk.

Mire figyeljünk napelem vásárlásakor? Járjunk utána, hogy:

 • Ki a gyártó?
  • Milyen tapasztalat áll mögötte? Ne tegyük ki magunkat az ismeretlen eredetű, „no name” panelek vásárlásából adódó kellemetlenségeknek. A silány minőségű anyagokból összetákolt rendszerek hatványozottan rontják a rendszerünk megtérülési mutatóit. Tegyük fel magunknak a kérdést! Hogyan kerülhetjük el a bizonytalanságot? Válasszunk rendezett hátterű, európai garanciával is rendelkező napelem gyártmányt!
  • Hogyan tudom érvényesíteni az esetleges garanciaigényemet? Az Ön napelem rendszere várhatóan 30-40 évig fogja szolgálni az Ön kényelmét. Ha előfordul meghibásodás, kérdés az, hogy ilyenkor kihez fordulhatunk? Szerencsés olyan vállalatot választanunk partnerül, akik – múltjukból adódóan – várhatóan elérhetőek lesznek a teljes garancia-időtartam alatt és nemzetközi háttérrel is rendelkezik, és ez európai, nem pedig távol-keleti, ahova a visszaszállítás költsége vetekszik a panel árával.
 • Ki(k) és miként tervez(nek)?
  • Napelem rendszerünk hatékonyságát számtalan tényező befolyásolja. Ilyenek az időjárási viszonyok (napsütés, széljárás, csapadék), az árnyékolás (akár a felhőzet, akár tereptárgyak, akár egy-egy fa által) stb. Tehát szakértőt KELL keresni erre a feladatra és feltétlen követelmény olyan, folyamatosan fejlesztett tervezőprogram álljon a háttérben, amely a nevezett tényezők mindegyikével számol. Az ingyenes szofverek csak részben alkalmasak erre, még a magas licencdíjasok sokkal pontosabban számolnak, megbízhatóbbak, hiszen sokkal több adatból kalkulálnak és ráadásul hozamot is optimalizálnak. Gondoljunk a napelemre, mint  befektetés, mely esetben a profit a lényeg. Ezt a rendszer elektromos hozama garantálja, tehát a tervezés a legfontosabb rész egyike.
 • Ki végzi a kivitelezést?
  • Kivitelezéskor a jól megválasztott anyagok épp olyan fontosak, mint a pontos, precíz munkavégzés. Néhány rosszul rögzített kötés, nem megfelelően meghúzott csavar könnyen mehet a teljesítmény rovására. Válasszunk tehát megbízható, tapasztalt, profi kivitelezőt. Semmiképpen ne legyen szó az alvállalkozó alvállalkozójáról, esetleg olyan szolgáltatóról, akinek a napelem csak a sokadik „üzletága”.

Napelem rendszer tervezés

 • Milyen minőségi tanúsítványokkal bírnak ők?
  • Figyeljünk arra, hogy a kiválasztott rendszer mindegyik alkotóeleme rendelkezzen a magyar és az EU-s hatóságok által jóváhagyott tanúsítványokkal. Legyen bennünk fenntartás, ha egy névtelen távol-keleti gyártmány e tanúsítványok számtalan sorával rendelkezik. Ráadásul a papír sok mindent elbír, így a névtelenség mögé bújva hamis adatok is beleférhetnek sok gyártónál. Emiatt is nagy múltú gyártót válasszunk. ne valahol nagy múltút, hanem napelem panel gyártásában legyen múltja, tehát biztos tapasztalata a minőségre!
 • Hány cég vesz részt a projektben?
  • Kerüljük el, hogy a rendszerünk kialakításában több cég tevékenykedjen. Az ilyen „cégerdőben” elkerülhetetlen, hogy az alvállalkozó alvállalkozói hibás teljesítés esetén egymásra mutogassanak, így hárítva el a felelősséget.
 • Mi történik az átadás után?
  • Kérdezzük meg, hogy mi történik a rendszerünk bekapcsolása után. Ki és mit tesz az esetlegesen bekövetkező hibák feltárása, javítása érdekében és mindezt mennyi idő alatt? Állapodjunk meg olyasvalakivel, aki rendelkezésünkre áll az átadás után is, de találunk olyan céget is, aki képes folyamatosan ellenőrizni napelemeink hatékonyságát és elvégzi az időszakos karbantartásokat is. Viszont, ha teljesen biztosra megyünk – márpedig a minimum 25 évre történő befektetésnél csak biztosra mehetünk – válasszunk olyan céget, aki nem csak karbantartja rendszerünk, nem csak figyeli távolról, nem csak adatokat ad a megtermelt áramra (kWh), hanem pénzügyileg is figyel a befektetésünkre, azaz gazdaságilag támogat minket! Jelentésekkel, konzultációval, gazdasági számításokkal nem csak a megvalósítás előtt, hanem az után is, minimum a megtérülési évek alatt!

Egy jó minőségű napelem rendszer észrevétlenül működik. Így éri el költségeink csökkenését, termel számunkra kiszámítható hozamot és szolgálja kényelmünket. Döntés előtt a nyugalma érdekében tegye fel Ön is ezeket a kérdéseket magának és annak, akivel megállapodni készül!

Mi az Opera Solar-nál célul tűztük ki, hogy ne csupán egy napelem rendszert telepítsünk, hanem azt folyamatosan megfigyeljük és karban is tartsuk. Hiszünk a megújuló energiaforrások létjogosultságában és környezetünk védelmében, ezért mi nem csak beszélünk a megtérülésről, hanem garanciát is vállalunk arra. Fontos számunkra, hogy elégedett ügyfeleinkkel bizalmi kapcsolatot alakítsunk ki, és a legtöbbet hozzuk ki a napelemből élettartama alatt.

Keresse naphozam szakértőinket, hogy Önnek is kidolgozhassunk egy optimális napelem rendszert, mely pénzt spórol Önnek, sőt pénzt is termel!

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter
ABB Inverter