Energiatároló rendszerek – családoknak

2014- óta OPERA SOLAR

Tíz évesek lettünk! Köszönjük

Akkumulátoros rendszerek

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Napenergia, szolár energia és a napenergia előnyei

Mi is pontosan a napenergia, szolár energia?

Hazánkban is kezd elterjedni a megújuló energiaforrások felhasználása, ami nem is csoda, hiszen viszonylag olcsó, és sokkal környezetbarátabb mint a nem megújuló energiaforrások (kőolaj, földgáz, atomenergia, stb.). A Napenergia, szolár energia felhasználása szerint két csoportra osztható: Aktív és Passzív energiatermelés. Passzív energiatermelésnek hívjuk az épületek égtáj szerinti tájolásával és a felhasznált építő-, és szigetelőanyagokkal használhatóvá tett napenergia, szolár energia tárolását. Ilyenkor az épületet úgy tájolják, hogy azok a felületek kerüljenek a napos oldalra, amik vagy magukba szívják, vagy átengedik a Nap sugarait és ezáltal az épületen belüli hőmérsékletet emelik meg.Az aktív napenergia hasznosításnak két módja van, a napkollektor vagy pedig a napelem használata. Az Aktív energiatermelés tovább bontható két alcsoportra az energia előállításhoz szükséges közeg alapján, mely lehet valamilyen hővezető közeg keringetése által (víz, levegő, stb.), vagy közvetlen energia előállítás. Termikus napenergia hasznosításnak hívjuk a napkollektorok használatát, melynek működése igen egyszerű, egy szivattyú, vagy termoszifon esetleg ventillátor segítségével a felmelegített közeget eljuttatjuk az épület belsejébe, és itt kerül a hőenergia felhasználásra. Hátránya hogy több szerkezetet és csövet igényel, illetve olyan alkatrészeket, amik idővel elhasználódnak. Másik aktív napenergia hasznosítást fotovoltalikus, vagy más néven napelemes energia-előállításnak hívjuk. Itt nincs energiahordozó közeg, a Nap sugarai közvetlenül az elektromos áramot előállító felületre vetődnek, ami azonnal elektromos energiává alakítja át a sugárzási energiát.

Hogyan hasznosul napenergia, szolár energia?

A napelem a Napból érkező fény energiáját (elektromágneses sugárzását) alakítja át villamos energiává. Így a napelemes áramtermelés nem más, mint egy folyamatos, költségek nélküli elektromos energia előállítás. A napenergia, szolár energia a legfontosabb energiaforrásunk, hiszen egy olyan energiaforrás, mely Földünkön mindenhol elérhető. Ráadásul a megújuló energiák felhasználása közben az egyetlen, mely semmilyen formában sem terheli a környezetet, azaz nem termel zajt és nincs káros anyag kibocsátása. A Nap 24 óra alatt kibocsátott energiája a Föld egy éves energiaszükségletét többszörösen is fedezhetné, ha mindet tudnánk hasznosítani.

A Nap energiáját többféleképpen is fel tudjuk használni. Napelemekkel elektromos áramot termelhetünk, míg a napkollektorokkal melegvizet tudunk előállítani. Tehát a napkollektor nem összekeverendő a napelemmel. A napenergia nagysága és folyamatos megléte miatt kezdték el fejleszteni ezen energia felhasználására. Több próbálkozás után az 1950-es évek elején, a mai ismert napelemek kerültek kifejlesztésre. A napenergia hasznosítás lényege, hogy egy pozitív és egy negatív típusú félvezető (szilícium) réteg kerül egymásra, melyek mindkét oldalára egy elektromos kivezetés kerül. Fény hatására a két szilícium réteg között elektromos áram kezd áramlani. Ezt a jelenséget nevezték el fotovoltaikus elektromosságnak (PV), mely kifejezést a mai napig használjuk. A napelem szilícium celláit egy speciális solar-üveg védi a külső hatásoktól, többek közt a jégesőtől, a jégveréstől, a portól és egyéb külső hatásoktól. Pl.: üvegek ellenállnak 2-3 cm átmérőjű jégdaraboknak is.

Napenergia, szolár energia – mennyi jut nekünk ebből Magyarországon?

Magyarország éves napsütéses óráinak száma: a legnaposabb terület a Duna-Tisza közének déli fele, viszonylag nagyobb még a sugárzás a Dunántúlon illetve az Alföld déli vidékein. Legkevesebb besugárzásban a nyugati határszél és az Északi-középhegység térsége részesül. Körülbelül 2000 óra fölötti évi napsütéssel számolhatunk. De a legkevésbé napos területek is elérik az 1900 körüli napfényösszeget. Ebből a napelemek által hasznosítható órák száma hazánkban átlagosan 1200. Magyarországon a szolár energia legnagyobb része májustól augusztusig érkezik, ekkor termelhető a legtöbb energia a napsugárzásból. Összességében mondhatjuk, hogy a napenergia Magyarország egész területén kihasználható. A napfénytartamot befolyásoló tényezők a csillagászatilag lehetséges napfénytartam, a domborzat valamint a felhőzet – ez utóbbi a napsütést még a besugárzásnál is erősebben befolyásolja. A Nap sugárzásának intenzitása a Nap felszínén 6000 ̊C hőmérsékletnél 70000 – 80000kW/m2. A Föld ennek az intenzitásnak a csak a töredékében részesül, amely átlagosan 1370W/ m2 (napállandó). A Föld légkörén áthatoló sugárzás egy része elvész, így is csak szép napsütéses időben átlagosan 1000W/ m2 energia lesz hasznos.

Érdekesség, hogy télen a magasabb hegyvidékeink másfélszer annyi napfényes órában részesülnek, mint az alföldi területek, mivel télen gyakoriak az olyan inverziós helyzetek, amikor az alacsonyabban fekvő vidékeket megülő ködből magasabb hegyeink kiemelkednek, és zavartalan napsütésben részesülnek. Nyáron ellenben a hegységek borultabb, csapadékosabb időjárása miatt mintegy 10%-kal kevesebb a napsütéses órák száma az alacsonyabb fekvésű sík fekvésű területekhez képest. Emiatt a sok tényező miatt lehetséges az, hogy csak becsülni tudjuk, hogy a felszerelt napelem milyen hozammal fog rendelkezni.

Hogyan takaríthatunk meg pénzt a szolár energia segítségével?

Napelem egy egyszeri befektetést igényel, és ezután akár 30-40 évig is képes zavartalanul működni, megfelelő összetevőkkel megépített rendszer esetén. A rendszer beavatkozás nélkül működik és biztosítja az elektromos áram termelést, de a használat során jogosan merülhet fel a kérdés, hogy biztosan megfelelően működik a napelem rendszer. Opera Solar OSPA rendszere biztosíték arra, hogy a megépített napelem rendszer valóban az optimális proftot hozza. Napelem használatával pénzt takaríthatunk meg, sőt akár kereshetünk is vele. A napelem panelek hatékony működését, meg kell tartani a hatékony működés érdekében.

A napenergia hasznosításnak nagyon széleskörű lehetőségei vannak Magyarországon. Az éghajlati adottságaink alapján a napsugárzás mértéke indokolttá teszi a napenergia kihasználását.

Napelem/akku ajánlatot kérek!

Részletesebb és pontosabb árajánlathoz látogasson el az árajánlatkérő oldalunkra! Itt!

 

Napelem rendszerek (db)

Teljesítmény (kWp)

Megtermelt energia (kWh/év)

Megspórolt széndioxid (kg)

Kinek való a napelem? Napelem megoldások...

Napelem pályázat

Milyen lehetőségeink vannak, amennyiben nem saját forrásból szeretnénk napelemes rendszert létesíteni? Tisztába tesszük a fogalmakat, mi a különbség a napelem pályázat és a napelem állami támogatás között?

Számunkra a napelem rendszer telepítés nem csupán a napelem felszerelését jelenti. Több éves tapasztalatunk van a napelem pályázatok ügyintézésében legyen szó magánszemélyről, társasházakról, vagy éppen vállalkozásról. Az ügyintézés segítségünkkel így sokkal gyorsabban lezajlik, ami igen fontos tényező mert általában a napelem telepítés projekteknél az időtartam nagy részét az adminisztrációs ügyintézés teszi ki.

Napelem otthonra

Egyre több eszközünk működik elektromos árammal. Napelemes rendszereink környezetbarát, biztonságos, távfelügyeletünknek köszönhetően kényelmes, ugyanakkor gazdaságos megoldást jelentenek a villamos energia megtermelésére. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadás lehet a háztartás, vagy társasház számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, mellyel megspórolható a villanyszámla.

A napelemes rendszerek kiépítésére a háztartások államilag támogatott pályázati hitelt vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod lakásod, házad villanyszámláját!

Napelem cégeknek

A napelem cégeknek, vállalkozásoknak jóval több mint egy megtakarítás. A napelemes rendszer telepítése jelentős kiadást jelent a vállalkozás számára, azonban garantáltan megtérülő hosszú távú befektetés, melynek eredményeként egy környezettudatos, megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert kapunk, mellyel előállítható a vállalkozás energiaszükséglete, méghozzá villanyszámla nélkül!

A napelemes rendszerek kiépítésére a vállalkozások több féle támogatást vehetnek igénybe. Teljes körű ügyintézésünk segítségével kényelmesen megspórolhatod vállalkozásod villanyszámláját!

Akkus rendszer

Az akkumultáros rendszerek előnyei a mostani megváltozott energia helyzetben kezdenek igen komolyan megjelnni. Az energiatárolás, bár nem újkeletű, de háztartásokban, cégeknek még nem elterjedt technológia. Ennek fő oka, hogy az akkumulátoros rendszer mind élettartalma, mind pedig költségei eddig igen magasak voltak, így nem volt érdemes ezekben gondolkodni.

Intelligens tárolás, visszanyerés

Az intelligens hibrid inverter, amely képes egyfelől lekezelni a napelem panelből érkező áram konvertálását mind közvetlenül a fogyasztóknak, mind pedig képes az akkumulátorok töltését is elvegzni. A rendszer nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ennek a mértékét, időszakosságát és eloszlását akár egy egyszerű telefonos applikációs keresztül is lehetőségünk van vezérlni, akár távol otthontól is. 

 

 

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter