Napelem befektetés készházaknál

Napelem rendszerek

Napelem pályázat

Teljes körű ügyintézés

Energiatároló cégeknek

Javitsd a napelemek és céged  hatékonyságát!

Energiatárolók cégeknek

Biztos ellátás, biztos üzemeltetés

Napelem befektetés készházaknál

Már nem annyira friss hír, miszerint az EU klímasemlegesség elérését irányozza elő 2050-re. A Magyar Országgyűlés  2020 júniusban fogadta el a klímavédelmi törvényt, amely az EU törekvéseivel összhangban 2050-re irányozza elő a klímasemlegesség megvalósítását Magyarországra vonatkozóan is. Ahhoz, hogy a kitűzött célt elérhessük, a napelemes rendszereknek meghatározó szerep kell hogy jusson a következő 30 évben.

Ha otthonra napelemet szeretnénk, az tulajdonképpen egy hosszú idő alatt megtérülő beruházás. Mint minden ilyennél a lakossági napelem beruházás esetében is számos tényezőt érdemes vizsgálni. Ilyen a tényező többek között nemcsak a benapozottság, az építési előírások, de új építés esetén a közeli hálózati kapcsolat megléte is rendkívül fontos. Beruházásunk megtérülése nagyban függ az átvételi ártól. Az ár pedig nagyban függ attól hogy milyen alapra kell szerelni a napelem paneleket (föld, tető, stb.) illetve hogy milyen a tető. Sokakban felmerül a kérdés, hogy a napjainkban egyre népszerűbb könnyű szerkezetes házakra vajon felszerelhető-e napelem?

 

Napelemek készházak tetőjére szerelve

 

A könnyűszerkezetes házak nem csak rendkívül kedvező energiabeosztással rendelkeznek, de „napelem befektetéssel”, még az áramszámlán is spórolhatunk. Napelemek felszerelésével egy átlag háztartás áramigényének igen magas százaléka ellátható megújuló energia felhasználásával. A mai napelem technológiák pedig már olyan széles körű felhasználást tesznek lehetővé, amivel csaknem minden esetben hasznosítani tudjuk a nap energiáját. De soha ne magunk döntsünk! Napelem telepítése előtt minden esetben egyeztetni szükséges az épület sajátosságairól a kivitelezővel, napelem szakértővel, milyen típusú napelemrendszer megfelelő és az pontosan hová és hogyan legyen telepítve. Megfelelő szakértelemmel telepített rendszerek megtérülési ideje készházak esetében is általában 7-9 év.

 

Sarkalatos kérdés a fűtés: mivel fűthetjük a készházakat?

 

A könnyűszerkezetes ház a válaszfalakba épített speciális szigetelőanyagnak köszönhetően rendkívül jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, ezért a fűtési költsége is jóval alacsonyabb mint egy hagyományos téglaházé.

A kézházakban bármilyen fűtési rendszer kialakítható. Így, hogy van már napelemünk, a legkézenfekvőbb fűtési forma természetesen az elektromos fűtés. Nagyon modern, kellemes, praktikus és nem utolsó sorban egészséges valamint energiatakarékos megoldást jelent az elektromos infrafűtés, hiszen az épület szerkezetének kiemelkedően jó hőszigetelése.

 

Az infra sötétsugárzó nagy teljesítményének köszönhetően azonnal és hatékonyan fűti fel környezetét. Kényelmes megoldás, nem keringteti a levegőt, nincs felszálló por, szálló baktériumok. Szagmentes, zajmentes, nem világít. Termosztát segítségével szabályozható, így kiváló hőtermelési hatékonyság és hősugárzási hatás jellemzi valamint energiatakarékos. Az infra sötétsugárzókat változó teljesítménnyel (1.000-3.200W), több modellben gyártják, így nem csupán beltéri fűtésére, de például kültéri teraszfűtésre is kiválóan alkalmas.

 

Mindent egybe véve elmondható tehát, hogy a könnyűszerkezetes házak mind építési módjukban, mind a felhasznált anyagokat tekintve megfelelnek a fenntarthatóság elveknek, és kevesebb beavatkozást igényelnek a környezetbe, mint a hagyományos építésű téglaházak. Mindezt megfejelve egy napelemes rendszerrel, és a gazdaságosan használható elektromos fűtési rendszerrel már nem csupán egy korszerű és energiatakarékos házba ruháztunk be, hanem környezetünkért is rengeteget tettünk!

 

 

 

 

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter
ABB Inverter