Napelem támogatás 2021

 

 

Napelem támogatás 2021

Napelem támogatás 2021-ben háztartások részére

 

Ha napelemes rendszert szeretnél, 2021 a Te éved lesz! Az állam ugyanis 3 kedvezményes állami támogatású programmal is segíti a háztartások napelem beruházásait 2021-ben. Lássuk melyek ezek. Napelem támogatás 2021:

 

 

FRISSÍTÉS!!!

2021 novemberben induló lakossági napelem pályázat részleteiért kattintson ide!

 

 

Fontos: 2021 július 1 után is MARAD A NAPELEM ELSZÁMOLÁS SZALDÓS módszer

A Magyar Közlönyben 2021 június 30-án megjelent 183/2021. (IV. 16.) Korm. rendelet alapján a vissza nem térítendő állami támogatással (más néven otthon felújítási program keretében) megvalósult NAPELEMES RENDSZEREK TOVÁBBRA IS JOGOSULTAK SZALDÓS ELSZÁMOLÁSRA, tehát az elszámolást nem váltja fel a bruttó elszámolás rendszere. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig marad a szaldós elszámolási rendszer,  EU-s jogszabályok miatt maximum 2023. december 31-ig telepített rendszerekre vonatkozóan lehet szaldó elszámolást alkalmazni,  ezt követően más szabályzás lép majd életbe.

Napelem támogatás 2021-ben háztartások részére

 

1. A 2020-as klímavédelmi törvény elfogadása Magyarországon életre hívta az új napelem támogatási rendszert háztartások számára, melynek pontos feltételei hamarosan elérhetőek lesznek, mivel a napelem pályázat hamarosan, 2021 júliusától indul.

 

2. Másik lehetőség pedig a családosok számára az otthon felújítási támogatás, mely 2021 januárjában indul és szinte minden felújítási folyamatra – így napelem telepítésére is – igényelhető családok részére az 50%, utólagos finanszírozású, vissza nem térítendő állami támogatás, maximum 3 millió forint értékben.

 

A két fajta napelem támogatást egyelőre nem tudjuk összehasonlítani, mivel pontos részletek még csak az otthonfelújítási program keretében történő napelem beruházásról állnak rendelkezésre. Az alábbiakban összefoglaljuk amit már biztosan tudunk mindkét napelem támogatást illetően:

 

Napelem pályázat 2021 júliustól

 

A háztartások napelem vásárlásra vissza nem térítendő támogatást kaphatnak 2021 júliusától. Előzetes információk szerint a napelem befektetés körülbelül 30-40%-át téríti meg az állam a program keretében, leginkább a kevésbé fejlett régiókban élő, nagycsaládos háztartások számára. A napelem támogatás célja, hogy a következő évtized elejére legalább 200 ezer háztartás rendelkezzen átlagosan 4 kW teljesítményű, háztetőre szerelt napelemmel.

Cikkünk folyamatosan frissül, amint elérhetővé válnak a pontos feltételek itt fogjuk közölni azokat.

 

 

Napelem állami támogatás az otthon felújítás program keretében

 

A 2021 januárjában induló otthon felújítási program keretében napkollektor, napelemes rendszer telepítésére, cseréjére igényelhető családok részére 50%, utólagos finanszírozású, vissza nem térítendő állami támogatás, 3 millió forint értékben. Gyakorlatilag a Magyar Kormány a gyermeket nevelő családok otthon-felújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendeletében foglaltak alapján igényelhető EGYSZERI állami támogatással finanszírozza azt, hogy azok lakhatási körülményeiken javítsanak. Az otthon felújítási támogatás lehetővé teszi tehát a napelem állami támogatását is 2021 január 1-től.

A program részleteit, úgy mint a Napelem támogatás

  • Feltételei
  • Mértéke
  • Jogosultak köre
  • Hitel lehetőség
  • Hogyan nyújthatod be az igénylést
  • Bruttó vagy szaldós elszámolást kell-e majd alkalmazni
  • Milyen további munkálatokra lehet igénybe venni a támogatást

 

mind megtalálod az alábbi cikkben: Napelem állami támogatás az otthon felújítási program keretében

 

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Irodánk:

2000 Szentendre, Kalászi út 3.
Arista Park

Pénzügyileg Stabil Vállalkozás

Az OPERA SOLAR Kft pénzügyi kockázata
nagyon alacsony a Dun & Bradstreet
nemzetközi minősítési rendszere alapján.

Hyundai Napelem
Würth tartószerkezet
Fronius Inverter
ABB Inverter
ABB Inverter